Trotse Tuinzigt Toppers

Het is een groot kookfeest in buurtcentrum De Nieuwe Meidoorn in de wijk Tuinzigt. Daar wordt een keer per maand gekookt door de Buurtsterren. Kinderen uit die wijk maken de lekkerste gerechten en de ouderen uit die wijk komen al dat lekkers opeten. In het kleine keukentje ruikt het heerlijk naar knoflook en ui, gebakken kip en ketjap. Meer dan 6 kilo kipfilet, 50 teentjes knoflook, vetveel uien en heel veel komkommer worden fijngesneden. Keihard werken dus.

Nieuwe gerechten

“Niet alleen het koken is superleuk”, lacht Lily. “We leren ook nieuwe gerechten maken en we maken nieuwe vrienden.” Als het aan Lily ligt begint ze later haar eigen restaurant; Lily’s wereldgerechten!

Loulou is ook een van de Buurtsterren en zij vindt het leuk om de oudere buurtbewoners blij te maken met het eten, dat zij klaarmaken. “We eten zelf ook mee hoor, maar eerst voorproeven!” Elyas is de enige jongen die meekookt. “Best zwaar hoor tussen al die gillende meiden”, grapt hij.  

Trots

Binnenkort hopen de Buurtsterren poké bowl of sushi te maken. Een ding is zeker, de kids zijn supertrots als ze een compliment krijgen over hun kookkunsten. De trotse koks hopen wel dat zij in een grotere keuken hun kookkunsten mogen ontdekken. “Het is best krap hoor, met zoveel kids”, vult Sandy aan. Zij helpt de kids en organiseert leuke activiteiten in de wijk.

Heb jij nou ook een leuk recept? Mail de redactie en win coole prijzen; redactie@chatime.nl

Nieuws