Doe mee

KOM BIJ CHATIME

Word jij reporter bij ChaTime News4Kids, de digitiale nieuwssite voor en door kids? Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Meld je dan nu aan. Jij zoekt nieuws in de stad Breda? Jij wordt het gezicht van onze site chatime.nl? Doe dan mee en leer alles over interviewen, presenteren en wat er te beleven valt in jouw stad, buurt of wijk in Breda en omgeving.

WAT DOEN REPORTERS?

Bij ChaTime News4kids leer je hoe je als een echte reporter (journalist) een stukje schrijft voor in het (digitale) magazine van ChaTime. Ook leer je hoe je presenteert en hoe het is om als een reporter/verslaggever te interviewen en of voor de camera’s te staan en… maak jij de leukste foto’s van jouw school, wijk, of stad. Samen met reporters van verschillende scholen uit Breda, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen maak je nieuws. Al het nieuws lees je terug in het magazine, op de site of kijk je terug op onze Youtube kanaal.

INFO:

ChaTime vindt meestal plaats op woensdagmiddag, maar omdat er op bepaalde scholen ook een continurooster is, kan de activiteit ook op een andere dag plaatsvinden. Bij een continurooster beginnen de kinderen vaak om 08.00 uur of 08.30 uur. In de middag hebben zij kort lunchpauze en tussen 14:00 en 14:45 gaat de school uit. De meeste scholen roosteren de kinderen woensdagmiddag vrij. Maar er zijn ook basisscholen die een rooster hebben met vijf gelijke dagen.

Twee of drie keer per maand ga jij op pad in de stad Breda. Meedoen is gratis.

Aanmelden reporter
Aanmelden via mail of contactformulier op de site: chatime.nl news4kids. of via email: redactie@chatime.nl. Bij aanmelding ontvang je diverse inschrijfformulieren en de regels die ChaTime hanteert.

Gedragsregel
Respect – Niet schelden – Eerlijk zijn – Naar elkaar luisteren en Op tijd komen! We ruimen alles op en bedanken diegene die we hebben geïnterviewd. Reporters zijn verantwoordelijk voor hun eigen spullen. Let dus altijd op dat je niets vergeet zoals je jas, tas, mobiel, enz.

Reporters
Als we gaan interviewen vragen we altijd of wij u of jij mogen zeggen. De reporters bedenken vragen en maken hier een artikel van. Belangrijke vragen zijn: wie (wie bent u) wat (wat doet u) waar, waarom, hoe? Open vragen, geen gesloten vragen.

Ouder/verzorger
Brengt de reporter naar de plek en haalt de reporter ook weer op. ChaTime mailt meestal een week van te voren waar het interview is. De data/tijden en de plaats worden op tijd gemaild of vermeld via Whatsapp. Je wacht op de afgesproken plek en gaat niet eerder alleen naar binnen voor het team compleet is en tot Lidia het zegt.

Kledingvoorschrift
Draag altijd een lange (spijker) broek en dichte schoenen in verband met opnames televisie en shirt met lange mouwen, afhankelijk van het weer. Overleg dit met Lidia.

Drinken
Neem je eigen drinken mee. Geef aan wat je wel of niet mag eten ivm allergie. Let op: geen kauwgom (dit in verband met tv opnames en het past niet tijdens een interview)!!

Foto’s
Tijdens een interview of opname staat jouw telefoon uit! In overleg met Lidia mag je foto’s en of filmpjes maken!

Quitclaim
Een Quitclaim is een overeenkomst tussen ChaTime, ouder/verzorger/reporter of figurant. Ook wel: figurantenovereenkomst, tussen een fotograaf en model. In dit geval de fotograaf van ChaTime.

In zo’n overeenkomst geeft de figurant of geportretteerde toestemming voor de gemaakte (film) opnamen en verklaart deze geen aanspraak te zullen maken op het portretrecht.

Check dagelijks je mail
Soms gebeurt het dat er maar een klein aantal reporters mogen komen, de regel is: wie het eerst aanmeldt, zit erbij! Check dus vaak je mail en of Whatsapp! Geef altijd een reactie op de mails of app van ChaTime, dan weet ChaTime dat deze in goede orde zijn ontvangen.

Groepsapp

ChaTime heeft een groepsapp. Laat weten of je in de groepsapp wilt.

Informatie, tips of vragen?
Lidia van Hooijdonk – 06.15637807 / redactie@chatime.nl

Heel veel plezier bij ChaTime!