Even voorstellen: Ministerren Haagse Beemden Kroeten

In Breda zijn al veel ministers aan het “werk”. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 12 jaar denken mee over een veilige, schone en gezellige buurt en wijk. Dominic (9) en Nora (9) zijn leerlingen van basisschool de Driezwing. Hun school staat in de Haagse Beemden, buurt Kroeten.

De ministers hebben geweldige plannen voor hun buurt, maar wat zij heel belangrijk vinden. “Minder ganzenpoep en heel veel minder zwerfafval”, vertelt Dominic. Nora is het hier helemaal mee eens. Nora vindt het ook belangrijk dat er meer te doen is in haar wijk. “Misschien kunnen we alle kinderen laten weten waar je leuk kunt spelen en dat we spelletjes gaan doen. Ik hoop dat iedereen naar buiten komt. Veel leuker toch dan alleen achter je scherm te zitten!” Nora wijst wat toffe plekken aan waar je leuk kan spelen of voetballen, maar daar gaan we de volgende keer mee aan de slag.

Wat voor lol heb je aan vernielen?

Nora hoopt, dat er minder vernield wordt in de wijk of op haar schoolplein. Ze wijst naar een kapot toestel. ”Daar hebben ze een de ballenvanger vernielt met vuurwerk, wat voor lol heb je eraan om toestellen die kinderen gebruiken te vernielen.” Daar zijn we het helemaal mee eens Nora. We hopen dat de ballenvanger snel terugkomt.

Binnenkort komen we met nog meer supercoole ideeën uit Kroeten, dus blijf ons volgen.

Nieuws