Wanneer je gaat verhuizen naar een ander land

Dat gebeurde Ela, zij ging samen met haar ouders en drie broertjes naar Portugal. ChaTime News4kids gaat Ela’s belevenissen volgen en je kunt steeds haar verhaal lezen op onze site.

Hoi allemaal,

Eerder vertelde ik jullie over dat ik het best moeilijk vond om te verhuizen en hoe ik mijn vriendjes mis. Maar… inmiddels zijn we zo ver dat we in onze coole militaire tent wonen. We hebben al een klein beetje de kamers leuk gemaakt en ingericht met onze meubels. We gaan ook nog muurtje plaatsen en sommige kamers gaan we nog veranderen.

Badkamer

Papa is nu bezig met het bouwen van onze badkamer en onze keuken, die komen allebei buiten, naast de tent. Het is hier in Portugal ’s nachts nog wel koud, maar gelukkig hebben we elektrische dekens. En weet je, ik heb het superleuk op school. Een kleine school en een fijne school. Iedereen spreekt Nederlands, ook de juf. We leren Engels en Portugees. Wat ik ook cool vind is dat we bakles krijgen, dat is zo leuk. Ik ken de taal nog niet zo goed, maar ik had wel voor mijn eerste toets een 9,7.  

Vis en kip

Wist je dat ze in Portugal veel vis en kip eten en mmm lekker heel veel verschillende tapas. Tapas zijn kleine hapjes en verschillende gerechtjes, net zoals ze deze eten in Spanje. Wij eten hier ook soms Nederlands, maar eigenlijk aten we in Nederland ook niet echt Nederlands.

Vrije dagen

In Portugal zijn ook vrijde dagen zo hebben we: Dia de Portugal (dag van Portugal), assunção de nossa Senhora (Maria hemelvaart), imaculada coceição (onbevlekte ontvangenis) en dia de repúblieca (republikeinsdag). O’ja ik wil jullie laten weten, dat ik me al helemaal thuis voel. Ga jij dus wonen in een ander land, het is echt leuk. Tot de volgende keer weer.

Groetjes uit het zonnige Castelo Branco 

 

 

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »