Leerlingen JFK in actie voor Oekraïne

Wow, wat zullen de leerlingen, ouders, familie, vrienden en teamleden van basisschool John F Kennedy trots zijn! Zij verzamelden statieflessen en doneerden het geld aan giro 555 “Samen in actie voor Oekraïne.” 

Oorlog

Wel 312 leerlingen en meer dan 30 teamleden waren keihard aan de slag voor het land wat in oorlog is. Rusland en Oekraïne zijn in oorlog en steeds meer Russische militairen en legervoertuigen verzamelen zich bij de grens met Oekraïne. Maar wat doen ze daar dan?

Er is al een lange tijd ruzie tussen de buurlanden. Dat komt omdat de Russische president Poetin bang is dat Oekraïne zich bij de NAVO aansluit (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie). Dat is een bondgenootschap tussen dertig Westerse landen die samenwerken op politiek en militair vlak. Als Oekraïne zich aansluit dan komt de Westerse grens opeens heel dichtbij Rusland. En dat wil Poetin niet en daarom eist Poetin, dat Oekraïne zich nooit mag aansluiten.

Best ingewikkeld, ruzie is al erg, laat staan oorlog en daarom gingen ze samen van de JFK een actie beginnen. Zo gingen ze langs de deur om geld op te halen, verkochten ze zelfgemaakte armbandjes en deden ze karweitjes om geld te verdienen. Zij hebben 1250,00 euro opgehaald, dat is vet veel geld.

Echt iedereen vindt het zielig voor de mensen in Oekraïne omdat ze geen oorlog willen en nu moeten ze ook nog eens vluchten uit hun land. De kinderen zijn blij dat ze in Nederland wonen en ze zijn dankbaar voor wat ze hier hebben. En…. ze zijn trots op elkaar en reken maar van Yes dat ChaTime ook trots is op jullie!!

Goed gedaan !!

Nieuws