Terug naar de Fellenoordstraat

Eerder spraken wijkminiSter Omniya en haar vader Said over een onveilige Fellenoordstraat. Deze drukke straat ligt vlak naast het centrum. In die straat rijden ze vethard en de verkeersborden zijn niet goed te zien. Ook het fietspad ligt best gevaarlijk, wil je daar oversteken dan is het druk met fietsers en scheurende scooters. Joost werkt bij de gemeente en hij weet heel veel over het verkeer, hij gaat samen met Omniya en haar vader nog eens terug naar deze straat en samen kijken ze wat er veranderd kan worden. 

Plannen en ontwerp

Joost vertelt dat er al plannen zijn gemaakt voor dit gevaarlijke punt: “We zijn al met een ontwerp bezig en ik denk dat we deze voor de zomer afhebben.” Wow, dat is supergoed nieuws. Omniya heeft ook een goed idee, zij gaat voor drempels. “Dat wordt moeilijk”, legt Joost uit. “Het is hier een doorgaande route voor de brandweer. Een verkeersdrempel zorgt er voor dat het verkeer langzamer moet rijden. Een direct gevolg daarvan is dat ook de hulpdiensten langzamer moeten rijden. En dat wil je natuurlijk eigenlijk niet. Politie-, brandweer- en ambulancevoertuigen moeten vaak met grote spoed naar een noodsituatie.” Goed uitgelegd Joost, nu snappen we de reden.

Asfalt in een andere kleur

Joost heeft een idee om het asfalt een andere kleur te geven. Said zou wel graag een rotonde zien. Zo zijn er heel veel ideeën, maar het leukste idee is toch om samen met de bewoners uit die wijk de straat op te knappen. “We zetten heel de straat af en we gaan met de bewoners het asfalt verven!” Goed plan Joost enne….wordt vervolgd. Net voor de zomer komen we terug naar de Fellenoordstraat en laten we weten wat het ontwerp voor die straat is geworden. Blijf ons volgen.

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »