Sporten op blote voeten

Hallo allemaal, ik  ben Casper en ik ben acht jaar en ik zit op basisschool de Eerste Rith. Ik zit nu twee jaar op judo en train twee keer per week en heb net de gele band gehaald. Sporten vind in nou niet zo belangrijk want ik beweeg anders ook wel genoeg. Maar bij judo leer je wel veel nieuwe dingen. Eerst ging judo door corona niet door en dat vond ik wel jammer.

Blote voeten

Ik sport in een wit pak met een gele band en op blote voeten. Om de paar maanden doe je slip examen. Je krijgt dan een gekleurd stukje voor op je band. Een keer per jaar (denk ik) is het band examen. Als je al je stukjes hebt, kun je dan een nieuwe band krijgen. De volgorde van de slips en banden is geel, oranje, rood, groen, blauw, bruin en zwart. 

Bij judo gaat het erom wie het eerst de ander op de grond legt en in de houdgreep neemt. Je mag elkaar geen pijn doen en daarom begin je elke keer met een groet waarbij je dat zegt. Ik heb niet echt nieuwe vrienden gemaakt bij judo, maar er zitten wel leuke kinderen in mijn groep. 

Ik wens voor 2022 dat ik succesvol in Minecraft word. 

Heb jij ook een bijzondere sport mail redactie@chatime.nl

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »