Praten over Pesten

Pesten is niet echt een leuk onderwerp om over te praten, maar wel nodig. Zo is er in Breda een huiskamer waar je terecht kunt met al je vragen. Onze reporters en miniSters spraken over pesten en hoe het is om gepest te worden. We verzamelen aan de Vierwindenstraat 16 in Breda. Niet bij een organisatie of in een winkel of op een kantoor, nee hoor, in een hele mooie fijne en gezellige huiskamer. We voelen ons gelijk thuis en Veronique vertelt ons alles over Tejo.

Tejo huiskamer voor al je vragen

“Tejo is de afkorting van Therapeut voor jongeren, een therapeut is iemand die je helpt en naar je luistert”, legt Veronique uit. In de huiskamer komen de meeste vervelende verhalen voorbij over pesten en zo is iedereen weleens gepest of wordt nog steeds gepest. Maar wat kunnen we daar nou tegen doen?

Vertrouwen

“Je kunt je juf of meester in vertrouwen nemen, of je vriendjes, want praten is belangrijk en .. je kunt het beste de pesters negeren, want dan hebben zij geen lol meer aan het pesten.” Sommige kids vinden, dat de pesters maar flink straf moeten krijgen en dat er ook met de pesters moet worden gepraat. Maar wat is er eigenlijk lollig aan pesten? Helemaal niets en dat vinden wij van ChaTime News4kids nou ook.

Wil jij ook iets vragen of vertellen? Bijvoorbeeld over pesten, over wat als je ouders gaan scheiden of… als je je onzeker voelt, dan kan je bij Tejo met al je vragen terecht en natuurlijk kan je ook bij ChaTime News4kids terecht.

Kijk voor meer op https://tejo-nederland.nl/tejo-huizen/tejo-huis-breda/ ….

 

Nieuws