Met de wijkminiSterren naar het Buurtpunt

Asmaa, Djino, Bas en Djaylin, zijn leerlingen van basisschool De Weerijs. Zij gaven zich op als wijkminiSter en zij stelden zich voor in het Buurtpunt aan de Fellenoordstraat. Samen met de wijkagent, met enkele bewoners en wijkbeheerders Erik en Ingeborg dronken zij een kopje koffie.

Coole speeltuinen

Onder de koffie vertelden zij  hun ideeën en die zijn echt vetcool. Asmaa wil graag een speeltuin voor de wat oudere kids. “Maar dan moet het niet te lang duren, want dan ben ik alweer naar de middelbare en heb ik niets meer aan die speeltuin. Maar dan heb ik me wel ingezet voor de kinderen uit onze wijk!”

Geen wipkip

Djino wil graag een veiligere Dijklaan. Bas gaat voor een schone wijk en Djaylin wil net als Asmaa, ook meer speeltuinen voor de wat ouderen kids. “Een wipkip vinden wij niet cool, maar een gave glijbaan of misschien een skatehofje is wel gaaf!”

Binnenkort gaan wij de plekken bezoeken en vragen we iedereen mee van de gemeente. Zou het niet tof zijn als de wensen van de kids uitkomen? Djaylin; “Buitenspelen is gezond, maar dat moet er wel wat te buitenspelen zijn, toch?”

Wordt vervolgd.

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »