Luister jij weleens naar een Podcast?

Eerder stelde ChaTime de WijkminiSters voor en nu werden zijn geïnterviewd door de krant van Breda: BN DeStem, door journalist Steven van Beek. En… voor een Podcast. Maar wat is een Podcast? Een Podcast is een soort radio-uitzending op internet. Je kunt gewoon wanneer je zelf zin hebt de podcast beluisteren via de pc of smartphone.

Joris Zomerdijk en Cor Kàrel verzorgen de podcast en dat was wel even spannend voor onze “MiniSters”. Joris stelde goede vragen en in piepkleine microfoontjes gaven de jongeren antwoord. Natuurlijk wilde hij weten wat wij voor de stad gaan betekenen? Allemaal zijn de jongeren voor veiligheid in hun wijk. Zo wil Lina dat het zebrapad terugkomt op de Tilburgseweg en dat er meer speeltoestellen voor de kleintjes in het speeltuintje aan de Epelenberg worden gebouwd. Noa zet zich in en hoopt, dat de Tuinzigtlaan veiliger wordt. “Het is echt zo gevaarlijk daar”, vertelt de leerling van Prinsentuin.

Adam zit op basisschool Het Noorderlicht en hij woont in Geeren. “Ik wil betere sportvoorzieningen en een coole skatebaan.” Davidia vindt veiligheid belangrijk, maar ook dat er een leuke plek is om te chillen. “Veel kinderen spelen niet meer buiten omdat het niet veilig is! Misschien moet er meer politie of handhaving komen, dat is waar ik voor ga!”

WijkminiSters

Wil jij nou ook in gesprek met jouw buurt, de politie, de vuilnisman en de politiek? Wil jij meer weten over dit vette project van https://vrijwilligenco.nl/ en ChaTime of.. heb jij vette ideeën voor jouw dorp en of de stad? Laat je dan horen en wordt MiniSter kids wijk en dorpzaken en doe mee!! Meld je snel aan via redactie@chatime.nl

Waar de podcast beluisteren? Dat laten we snel weten. 

Nieuws