Kippenvel op basisschool de Klokkebei

Leerlingen van OBS de Klokkebei uit Ulvenhout doen ook mee aan de actie voor Oekraïne. Want zoals heel de wereld wel weet: Rusland is in oorlog met Oekraïne, zo erg, zo triest en zo zielig. En dat vonden de leerlingen van de Klokkebei dus ook. Wat begon als een prachtig initiatief vanuit groep 8a van Charlotte werd een schoolbreed actieplan! En ook twee leerlingen uit deze groep wilden wat doen voor de kinderen in het oorlogsgebied!

Maar wat betekent nou oorlog?

Oorlog is een strijd. Een strijd tussen mensen die van mening verschillen en die het allemaal voor het zeggen willen hebben. Vaak komt er veel geweld kijken bij een oorlog. Beide groepen die tegen elkaar willen strijden, zetten vaak een leger in om de ander te verslaan. Bij een oorlog vallen dan ook vaak veel doden en gewonden. 

Dus toen Guusje en Fenne hoorden van de oorlog gingen ze gelijk aan de slag. Ze hadden het plan om een markt voor Oekraïne te organiseren. Maar daar bleef het niet bij. Leerkrachten, vriendjes, leerlingen uit alle klassen en ouders deden mee met hun actie. Om iedereen te laten weten van hun actie gingen ze in de buurt flyeren.

Toen was het zover: Op vrijdag 18 maart werd een kraampjesmarkt georganiseerd, op het schoolplein van de Klokkebei. Het geld wat verdiend werd is naar Giro 555 gegaan, dat is een organisatie die geld inzamelt voor bijvoorbeeld rampen of een land in oorlog.

Kraampjesmarkt

De markt was een groot succes, zo was er een mocktailkraampje, gebakkraampje, sieradenkraampje, kon je nagels lakken, tweedehands spulletjes verkopen en nog veel meer.

Het was echt een groot succes en de markt werd geopend met het lied: “Wij staan hier sterk.”
Kippenvel, kippenvel en nog eens kippenvel, dat kregen de bezoekers van de markt, zo mooi vonden ze het lied gezongen. En wat denk je: er is meer dan 3000 euro opgehaald.

Dank je wel Guusje en Fenne en iedereen die aan deze mooie actie meewerkten.

Zoals alle Klokkebeileraren, is ook ChaTime supertrots op deze Kanjers.

Nieuws