‘Hoge-Nood-Race’ op basisschool St. Joseph

Wat is het toch supercool als leerlingen zich inzetten voor het goede doel. Basisschool St. Joseph bedacht een sponsorloop met een wel hele bijzondere naam: de ‘Hoge-Nood-Race’. Kinderen van een basisschool in Zuid-Afrika hadden een wens: Veilige wc’s!

Gevaarlijke toiletten

“En dat is hard nodig”, vertelt Angelique van Dongen, zij is leerkracht in groep 6. Zij zag met eigen ogen hoe hard dat nodig is. Zoals veel scholen in Zuid-Afrika heeft de Manko basisschool namelijk primitieve toiletten in krotten van aluminiumplaat met nauwelijks houvast, waar geregeld een scholier in valt en verdrinkt in de uitwerpselen! Vet gevaarlijk.

Sponsorloop

De school ging zich gelijk inzetten voor de jaarlijkse Goede-Doelen-Dag. Op woensdag 15 maart was het zover en werd op het schoolplein een gave warming-up georganiseerd. Wow, de juffen en meesters waren supervet gekleed, zij droegen flitsende aerobics outfits. En toen ging de loop van start. Groep voor groep liepen de kinderen een ronde door hun wijk, allemaal voor het goede doel.

Gelukkig weet de St. Josephschool, dat het ingezamelde geld echt bij de Manko basisschool komt. En kunnen de kinderen met eigen ogen straks zien waar ze zo hard voor hebben gelopen. Nu maar hopen, dat er heel veel  veilige toiletten komen op de scholen in Zuid-Afrika!

Nieuws