Hoe ga jij naar school ??

Op de fiets, lopend, steppend of skatend? Dan ben jij super goed bezig voor de stad en het milieu. En door de inzet van verschillende basisschoolkinderen verdienden zij 18 fietsen tijdens de Groene Voetstappenweek! Wel 21.978 keer, kwamen de leerlingen op een duurzame manier naar school, wow mega vet dus! 

Voetstappenweek

Maar hoe verdien je nou zoveel fietsen bij elkaar. We leggen je het uit: Veertien basisscholen deden eind september mee aan de landelijke actie Groene Voetstappenweek. Deze actie stimuleert leerlingen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Per dag dat de kinderen op een duurzame manier naar school gingen, verdienden zij één Groene Voetstapsticker. De kids zijn dus mega vet veel keer op een duurzame manier naar school gegaan.  

De Gemeente Breda had eerder bij de start van de actie toegezegd om per 2500 voetstappen één fiets aan het Jeugdfonds te doneren en dat is dus gebeurd. De fietsen gaan naar kinderen van wie de ouders en of verzorgers geen fiets kunnen betalen en dat is natuurlijk super cool van de gemeente. 

Kinderraad de Boomgaard

Een van de scholen die deelnam aan dit coole project was basisschool de Boomgaard. Zij zijn dan ook super trots wat zij hebben behaald en dat kan je wel zien ook op de foto. Goed gedaan!!

Hoe ga jij naar school? Laat het ons weten en win coole prijzen.

Mail de redactie: redactie@chatime.nl

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »