Het Brunel Solar Team rijdt De Hoogakker binnen

Wat voor team rijdt De Hoogakker binnen? Emily, reporter van basisschool De Hoogakker doet verslag: “Vrijdag 10 november kwam het Solar Team van de TU Delft bij ons op school. Dit team bestaat uit studenten van de TU Delft. Zij ontwerpen en bouwen een raceauto op zonne-energie om daarmee deel te nemen aan zonneraces en dan wereldwijd. Het Solar Team bouwt elk jaar een nieuwe auto voor een racewedstrijd waar veel landen aan mee doen, vet cool. En die auto was dus bij ons op school.

Presentatie

In de ochtend kregen we een presentatie over hoe het team werkt en wat ze nou eigenlijk doen. Ze lieten ook een paar filmpjes zien. In het filmpje was te zien dat het ook soms mis kan gaan. Een auto is weleens in brand gevlogen tijdens de wedstrijd, oeps. Ze hadden ook vragen voor ons, zoals: “Wie heeft er thuis zonnepanelen?”

Zonnepanelen en besturing

“Rond kwart over elf mochten wij de auto (Nuna) bekijken in de kleine gymzaal. Ze lieten de hele auto zien. Van de zonnepanelen tot de besturing. De besturing zit onder de zonnepanelen en het zag er best ingewikkeld uit. We wilden graag weten hoe je nu in zo’n auto gaat zitten? Best moeilijk, en er mag maar één bestuurder in de cockpit, anders is de auto te zwaar. Hoe minder gewicht hoe sneller Nuna kan gaan en dat snappen wij. Het was weer een leuke ochtend op De Hoogakker!”

Groetjes van mij, Emily Vogelaar van De Hoogakker

Nieuws