Graffiti; kunst of kladderen ?

Amira en Noor, wijkminiSters uit de wijk Hoge Vucht en Geeren-Noord, vinden het heel erg, dat er overal op muren, huizen, gebouwen en op deuren graffiti wordt gespoten. “Want waarom kladderen ze alles onder, daar heb je toch geen lol aan?” Die vraag wordt gesteld aan Dennis Elbers, hij is kunstenaar en maakt, met het project Blind Walls, de stad met haar vele gebouwen een stuk mooier en vrolijker. Dennis legt uit, dat het vaak jongeren zijn, zo rond de 16 jaar, die illegaal graffiti spuiten.  

TAG

Dennis heeft dat zelf ook weleens gedaan. “Meestal zetten de jongeren een verzonnen handtekening om aandacht te krijgen. Ik heb ook een keer een handtekening illegaal op een muur gespoten, maar ik moest deze wel van mijn moeder eraf poetsen.”

Muurschildering

De reporters vinden de muurschildering in hun wijk, aan de Jan Darkenissenstraat, prachtig en die mag blijven, maar alle andere lelijke tags (handtekeningen) op muren of op elektriciteitshuisjes moeten verboden worden. Een gevangenisstraf, dat is wat de reporters in gedachten hebben voor het illegaal spuiten van graffiti. “Dat is wel een hele zware straf,” vindt Dennis, maar hij heeft wel een idee. “Er zijn plekken waar je graffiti  gewoon op de muren mag spuiten zoals bij Brack.” Goeie tip Dennis enne wij komen ook een keer graffiti spuiten, maar wel legaal dan hoor!!!

Win

Hoeveel muurschilderingen heeft Breda? Mail de redactie het juiste antwoord en wie weet mag jij een keer met ChaTime News4kids mee en krijg je les in graffiti spuiten. redactie@chatime.nl

Nieuws