Gezellig met zijn drieën onder één dak

Yes, vandaag werden de twee coolste scholen van Bavel officieel geopend: de Spindel en De Toermalijn. Twee basisscholen en één kinderopvang gezellig met zijn drieën onder een dak. En dat het gezellig is, daar weten de leerlingen alles van. Reporters Julia, Saartje, Jure van de Spindel en Guus van De Toermalijn zijn super trots op hun nieuwe school, maar wat vinden ze nou het leukst of het mooist?

Enge zolder

De meiden vinden de muren een beetje saai, daar mag wat meer kleur op en Jure en Guus vinden de zolder wel cool, maar eigenlijk ook een beetje eng. Op de zolder, waar het verboden is voor leerlingen, is het pikdonker en er staan heel veel machines. Meneer Gert-Jan van de Toermalijn legt uit, dat de installatie op zolder zorgt voor duurzaamheid en energiebesparing. “Dat geldt ook voor de klimaatbeheersing en luchtkwaliteit. Zo is het altijd 18 graden op school, in de winter maar ook in de zomer. En… we hebben 29 kilometer aan vloerverwarming!” Wow, dat is vet veel.

Opening

Meneer Barry van de Spindel voelt zich helemaal thuis op school. Hij vond het super interessant om de bouw van de school te volgen en hij is ook super trots op de nieuwe school. “Lekker licht, ruim en het schoolplein is natuurlijk ook geweldig.”

Daar zijn de reporters van beide scholen het helemaal mee eens. Wethouder Marianne de Bie opent de school door een lint te verwijderen van een boom. “Een boom moet groeien, net als de leerlingen op school.” Guus wil graag weten hoe de school van de wethouder er vroeger uit zag en wat de politiek doet als een leerling van een school niet zo goed meekan?

”Op mijn basisschool zaten de jongens en meisjes nog apart en ik kan me herinneren, dat de school heel lang was.” De wethouder vindt de nieuwe school fantastisch en zij vertelt dat de politiek zeker kinderen helpt die niet goed mee kunnen in de klas. “Zo kan het lesprogramma afgestemd worden, of krijgen kinderen extra begeleiding en werken ze vaak samen in kleine groepjes.” Met dit antwoord kan Guus wel iets.

Meneer Ben is conciërge en werkt bijna twee jaar op de school. We vragen hem, in zijn grote nieuwe kantoor,  wat er zo leuk is aan zijn werk? “Geen een dag is hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk.”

De reporters beoordelen de interviews en de school met een score van 8.9. Wow je zult dit cijfer maar op je rapport zien staan. Kijk snel voor alle foto’s op kopje foto’s.

 

Nieuws