Over kippen, cavia’s en corona

De reporters van ChaTime en Ontdek je talent, nemen een kijkje in het dieropvangcentrum Breda aan de Oude Baan. Wow, er zijn echt heel veel dieren in het opvangcentrum. Anja is manager van het centrum en zij vertelt dat er per jaar 300 honden, 1000 katten en 2800 andere dieren zoals kippen, cavia’s en vogels worden opgevangen. “Maar ik weet niet alle namen hoor”, lacht Anja. Wist jij dat alle dieren die worden opgevangen een nieuwe naam krijgen. Misschien heet er binnenkort wel een hond: Chattie, van ChaTime. Dat zou cool zijn.

Anja vertelt ons dat ze zich wel een beetje zorgen maakt over de coronapuppy’s. “Heel veel mensen kochten een hond in de coronatijd omdat ze veel thuiswerkten of waren, maar nu alles weer een beetje normaal wordt, is er niet veel tijd meer voor het hondje en dat is echt heel triest! Het opvangcentrum zit misschien straks vol met coronapuppy’s net zoals het vaak vol zit rond de vakantietijd. Dan weten vaak mensen niet waar ze met hun huisdier naar toe moeten en komen ze hier.”

Neem geen huisdier als je geen tijd hebt !!

Anja kan het niet vaak genoeg zeggen: “Neem geen huisdier als je er geen tijd voor hebt. Dieren hebben liefde en aandacht nodig. Je kunt een hond niet een hele dag alleen laten, want ze moeten ook worden uitgelaten.” Onze reporters zijn het helemaal eens met Anja en wij hebben nog een verrassing. ChaTime plaatst voortaan een oproep voor de asieldieren die een warm thuis zoeken. Wil jij nou ook voor een dier zorgen en heb jij er tijd voor? Ga dan eens kijken aan de Oude Baan 60 en wie weet ontmoet je daar een super lief vriendje.

Kijk voor meer op: docbreda.nl

Nieuws