Fotograaf Kindermagazine ChaTime gefopt

Een keer per jaar rondom het Kinderrechtenfestival worden er Jeugdhelden van Breda gekozen. Helden die iets voor de stad doen, zoals de stad schoonhouden, de zieke buurvrouw helpen of geld inzamelen voor het goede doel. Maar je kunt je ook inzetten voor de kids in Breda en dat doet Kim van Keulen (18).

Fotograaf en muzikant

Als kind stond ze voor de camera van ChaTime en inmiddels staat deze jonge held alweer vier jaar achter de camera van ChaTime. Naast het fotograferen voor dit magazine zet ze zich ook in voor muziek. Ze is gek op saxofoon spelen en treedt wekelijks op met haar jongerenband Wazzzup. Jeugd stimuleren om muziek te maken is ook een van haar favoriete bezigheden. Ze was verrast en verbaasd om als held te worden gekozen.

“Super leuk en ik ben gefopt, ik maar denken dat ik aan een quiz meeging doen. Maar ik doe echt de dingen die ik doe omdat ze gewoon kei vet zijn!” De helden van 2021 zijn bekend gemaakt en in het nieuwe jaar ontvangen zij officieel een lintje. “Ik ben gefopt, maar leuk gefopt en ik kijk dan ook uit naar de officiële uitreiking van het jeugdlintje. Elkaar fysiek zien is toch veel gezelliger dan via beeldscherm en dan kan ik ook op de foto met de burgemeester!”

Lees hieronder ook het verhaal van alle andere helden

Reptielenhuis
Drie (corona)jeugdhelden Wessel Enning (11 jaar), Jochem Musters (11 jaar) en Jan Dammer (10 jaar) ondersteunden het reptielenhuis De Aarde in Breda. Als gevolg van de lockdown kwam het reptielenhuis in financiële problemen. De jongeren  hebben acties uitgerold, zodat het reptielenhuis open kon blijven. Zij zijn met hun actie ook bij Omroep Brabant geweest.

Vader gereanimeerd
Wout ter Veer (11 jaar) heeft zijn vader gereanimeerd toen zij samen aan het hardlopen waren. Door het snelle handelen van Wout heeft zijn vader dit overleefd. De jury heeft veel waardering voor dit daadkrachtige optreden van Wouter.

Held van Chatime
Kim van Keulen is 18 jaar en fotografeert al jaren vrijwillig bij Chatime. Kim helpt ook kinderen als het wat moeilijker wordt. Bijvoorbeeld als een kind iets niet durft of als ze iets willen bespreken over pesten of andere moeilijkheden dan staat Kim altijd klaar. Ze doet ook veel voor haar dorp Teteringen en maakt kinderen, maar zeker ook jongeren, enthousiast om muziek te maken. Kim is een echte held voor Chatime en voor de stad.

Snelle hulp voor oma
Fabio Bergman (10 jaar) heeft een echte heldendaad verricht door snel te handelen toen zijn oma een hersenbloeding kreeg. Hierdoor maakt zijn oma het nu weer goed. Deze stoere jongen heeft dit heel goed aangepakt en de jury vindt dat Fabio hiervoor wel een jeugdlintje verdient.

Haar voor chemo
Toen een familielid haaruitval kreeg na een chemokuur, besloot Conner (11) zijn haar te laten groeien. Na ruim 2 jaar heeft hij het laten knippen en gedoneerd aan Stichting Haarwens die hiervan pruiken maakt. De jury is van mening dat Conner een groot doorzettingsvermogen heeft en een voorbeeld is voor anderen.

Zwerfvuil rapen
Matz Stelten (8 jaar) is een echte jeugdheld, omdat hij op eigen initiatief zwerfvuil gaat rapen en regelmatig in de wijk rondjes loopt om zwerfvuil op te rapen. Met de World Clean Up week haalde hij op 1 avond bijna 7 kilo zwerfvuil op. Hij heeft zich vervolgens aangesloten bij Opgeruimd Breda. De jury is van mening dat Matz Inspirerend en motiverend is voor anderen.

Nieuws