Even voorstellen: Ministerren wijk Haagse Beemden Gageldonk

In Breda zijn al veel ministers aan het “werk”. Jongeren in de leeftijd van 8 tot 12 jaar denken mee over een veilige, schone en gezellige buurt en wijk. Elyas (10), Sjanina (10) Leonie (10) en Lai Ching (11) zijn leerlingen van basisschool De Hoogakker. Hun school staat in de Haagse Beemden, buurt Gageldonk.

Akeleituin

De ministers hebben geweldige plannen voor hun buurt. “In de speeltuin aan de Akeleituin staat alleen nog een ijzeren frame, de vuilnisbak is weg”, wijst Sjanina aan. “En misschien kan deze dan ook iets verplaatst worden richting picknicktafels?” In die speeltuin komen we collega´s van de gemeente Breda tegen. Zij houden de wijk netjes, supercool dus.

Moerenveld

Elyas ziet een bordje hangen aan een hek. “Oeps, daar staat een woord, wat ik maar niet zal uitspreken, maar er hoort te staan: Moerenveld. Het bord misschien verwijderen of schoonmaken en de juiste letter terugplaatsen!” Goed plan, vinden ook de mannen van de gemeente.

Oeps… lelijk woord

Op het elektriciteitshuisje staat een soort van scheldwoord en daar is Lai Ching niet blij mee. “Illegaal graffiti spuiten is al vreselijk en dan staat er ook nog een lelijk woord. Misschien het kastje vrolijk opschilderen, enne…. dat willen wij wel doen hoor!” Weer een goed idee uit de Haagse Beemden.

In het nieuwe jaar gaan we met iemand van de gemeente kijken wat er mogelijk is en of er wat gedaan kan worden met de tips van de miniSterren uit de Haagse Beemden. Wordt vervolgd en blijf ons volgen. 

Heb jij nou ook een leuk idee voor jouw wijk? Mail de redactie: redactie@chatime.nl

Nieuws