Even voorstellen: MiniSterren Tuinzigt Westerpark

WijkminiSters Dolf (9) en Otto (12), beiden leerling van basisschool De Boomgaard, zetten zich in voor hun wijk. En weer komen de ministers terug op de misschien wel meest onveilige straat van Breda: de Tuinzigtlaan. Eerder schreven we al over de onveilige situatie bij Curio, maar Dolf en Otto willen een veiligere straat rondom hun school. “Misschien kan de groenstrook plaatsmaken voor een fietspad? De weg naar onze school is veel te smal”, legt Dolf uit.

Drukte rondom school

Otto vindt dat er veel te veel auto´s in de ochtend en middag bij school geparkeerd staan en het is er heel druk met verkeer omdat er naast zijn school ook nog drie scholen zijn. Al die leerlingen maken gebruik van hetzelfde fietspad met fiets en of scooter. “Het komt ook omdat heel veel kinderen met een auto worden opgehaald. Het is soms zo druk, dat je gewoon niet veilig kan oversteken”, legt Otto uit. Hij heeft wel een goed idee: “Misschien zijn er juffen en ouders die klaar over willen worden, dat is een verkeersbrigadier die het verkeer regelt. Dan kunnen we veilig oversteken!”

We gaan er weer mee aan de slag en hopen snel op een antwoord vanuit de gemeente Breda. Jullie horen van ons, laterssssssssssssssssssssssssss

Nieuws