Een leuke “puist” als speelberg

In Teteringen zijn Suus, Isabelle, Chris en Sjors de wijkminiSterren die meedenken over hun dorp. Zij zitten op basisschool Helder Camara. Naast hun school staat een grote speelberg, maar het lijkt ook wel op een grote “puist”. “Maar wel een leuke puist”, lacht Annemiek. Zij werkt bij de gemeente Breda en sprak de kids over wat zij graag in hun dorp willen veranderen.

Speelberg

Eerder gaven de meiden al hun mening over de speelberg: “Het is een berg, maar het enige wat je kan doen is erop klimmen en er af lopen en je kunt er niet echt op spelen.” De berg is volgens een hoop leerlingen saai en ongezellig en als er iets moois van wordt gemaakt wordt is het vast een coole plek waar ze na schooltijd kunnen spelen. Maar het is ook best moeilijk om van die berg iets te maken, toch? “Misschien kan er een kunstwerk op worden geplaatst en het mag kleurrijker en vrolijker!” Die wordt vervolgd!

Vuilnisbak

“Ook de vuilnisbak mag wel wat gezelliger”, geeft Chris als idee. “Misschien met stickers beplakken of gezellig maken met leuke kleuren verf.” Annemiek hoopt na de zomervakantie hierop terug te komen. O’ja Teteringen bestaat 750 jaar, daar willen de kids ook wel over meedenken.

Binnenkort dus meer nieuws uit Teteringen. Heb jij nou ook coole ideeën, mail ons; redactie@chatime.nl

Nieuws