Cyberagenten gespot in het NAC Stadion

WoW, Breda heeft er twee cyberagenten bij, supercool dus. In het voetbalstadion van NAC kregen “agenten” Bob en Casper een cyberagentdiploma uitgereikt, maar zijn zij dan naar de politieschool geweest? Reporter Kenji wilde alles weten over deze jonge “agenten” en Kenji kreeg voor zijn harde werken een verrassing van de politie.

HackShield

Bob (9) van basisschool de Spindel in Bavel legt uit, dat hij al een jaar het spel HackShield speelt. HackShield is een gratis spannend spel over de gevaren op internet. Je leert online gevaar herkennen en voorkomen. “Het spel is super leerzaam, zo leer je alles over hoe je met cybercrime omgaat. Meestal speel ik het spel een uurtje per week. Omdat ik het spel goed speelde zijn we nu Junior Cyber Agent.”

Diploma

Casper (9) is megatrots en ook hij kreeg een diploma en weet je van wie? Van burgemeester Depla. Vet toch? Casper speelt al vanaf het begin HackShield en hij vindt het vooral belangrijk dat het spel leerzaam is zonder dat je het merkt. Casper wil later ook cyberagent worden. “Je kunt heel veel leuke dingen op het internet doen, maar ook gevaarlijke dingen. Dat lijkt mij nou leuk om daar speurwerk in te doen.” O’Ja, Bob en Casper hebben nog enkele goede tips:

  • Geef nooit persoonlijke informatie op sociale media of een chatsite. Dus geen (achter)naam, adres of telefoonnummer.
  • Vraag eerst toestemming aan je ouders/verzorgers voordat je een formulier met gegevens invult en opstuurt.
  • Wil je iets downloaden? Vraag het dan eerst aan je ouders/verzorgers.
  • Wil je iets kopen, bijvoorbeeld in een webshop? Vraag dat dan ook eerst aan je ouders/verzorgers. En… klik niet op een link als je niet weet wat voor link het is.

Word cyberagent !

In Breda spelen 781 Bredase spelers het online spel. Wil jij ook meedoen en het internet veiliger maken, dat kan:  HackShield zoekt Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Doe mee!

Check: https://nl.joinhackshield.com/nl 

Nieuws