Chillen na schooltijd

WijkminiSterren Fien, Faye en Tymon zijn leerlingen uit groep 8 van basisschool Dirk van Veen en zij zetten zich in voor hun wijk. Naast het idee om een sigarettenzuil te plaatsen, een veilige en schone wijk te krijgen, het zetten van meer flitspalen en een stoep zonder ongelijke tegels, zijn zij ook bezig met de toekomst. Faye vertelt: “Wij gaan na de vakantie naar de middelbare, zou het dan niet tof zijn als er een chillplek is voor de wat oudere jeugd?” Faye woont in het Wagemakerspark en naast het speeltuintje voor de kleintjes, zou ze graag een coole plek voor de jongeren zien. “O’ja die moeten we dan wel met z’n allen schoonhouden, want er ligt best wel overal troep!”

Tips en ideeën

Denise werkt bij de gemeente en zij is medewerker wijkbeheer Zuidoost en Centrum Breda. Denise is erg enthousiast over de ideeën en tips van de ministers en zij gaat zich zeker ook inzetten voor hun wijk;  Ginneken. Denise legt ons uit, dat het soms even duurt voor er iets gedaan kan worden en dat het ook belangrijk is dat er bij ideeën ook de buurtbewoners moeten worden ingelicht en of ze het wel met bepaalde ideeën eens zijn.

Onderzoek

Denise stelt voor: “Als jullie nu eens onderzoek doen of de bewoners een chillplek zien zitten of doe een handtekeningenactie. Dan gaan wij kijken wat de mogelijkheden zijn.” Daar zijn de wijkminiSterren wel voor te porren, kunnen ze lekker chillen na schooltijd op het veldje in hun wijk. Maar eerst onderzoek doen, succes Fien, Faye en Tymon. Enne… wordt vervolgd.

Nieuws