ChaTime springt in de wereld van autisme

De reporters van ChaTime News4kids zijn uitgenodigd bij Magazijn076, dat is een supergaaf pand vlak naast de Koepel, je weet wel, waar ooit de gevangenis was. In dat pand was vroeger de dagbesteding voor gevangenen. Maar wat doen ze nu in die werkplaats? Ingeborg en Mathilde vertellen dat Magazijn076 een plek is voor mensen met autisme. Maar wat is autisme en hoe is het om te leven met autisme?

Belevingen en oefeningen

Om daarachter te komen gaan de reporters verschillende opdrachten, belevingen en oefeningen doen, niet gewone opdrachten, maar opdrachten die net even anders zijn. Best spannend, want hoe ga je springtouwen met blokken onder je voeten, hoe schenk je water in een bekertje als je niet in balans staat en hoe speel je een spel waarbij je snel moet zijn en nog beter moet opletten? Alles is dus een beetje anders. Soms hebben kinderen met autisme moeite met harde geluiden of maken ze moeilijker contact? En is het misschien voor jou moeilijk om te spelen met een vriendje dat autisme heeft.

Best lastig

Wil jij bijvoorbeeld verstoppertje doen, dan wil jouw vriendje met autisme goed de spelregels weten en echt goed de spelregels weten! En weet jij, dat ze ook vaak moeite hebben met veranderingen. Echt heel lastig allemaal hoor, autisme gaat nooit over, maar je kunt er wel goed mee leren omgaan. Want voor je vriendjes, ouders, zusjes en broertjes is het ook best moeilijk!

Magazijn076

Gelukkig is er in Breda Magazijn076, waar je alles leert over autisme? Wil jij nou meer weten? Mail of bel om een afspraak te maken: info@magazijn076.nl of 06 13320892 of kijk op de site: – Magazijn076 –

Nieuws