ChaTime naar het Indisch Museum

“Selamat Datang. Welkom.” De vrijwilligers van het Indisch museum Arjati begroeten de reporters van kindermagazine ChaTime. Want weet jij, dat Breda een Indisch museum heeft? Achter verzorgingshuis Raffy staat het museum. Het museum is een huis vol herinneringen. Zoals gebruikelijk word je bij Indische mensen altijd ontvangen met eten. We beginnen met een lekker hapje en we krijgen een bijzonder drankje: rozensiroop. Dit drankje heeft een zoete, rozige smaak en een mooie roze kleur, oeps even wennen, maar wel lekker. We kijken snel rond en er is super veel te zien in het museum, maar voor we gaan rondneuzen, willen we weten waarom het museum in Breda is gekomen en hoe lang het museum bestaat?

Cultuur en tradities

Elly, werkt als vrijwilliger in het museum en zij vertelt ons trots, dat het museum is geopend op 17 maart 2018. “Met het museum willen we graag dat onze cultuur wordt bewaard en dat we hier mooie verhalen kunnen vertellen.” Niet alleen de verhalen van de  vrijwilligers zijn mooi, er is ook super veel te zien. Boeken, hutkoffers, Wajangpoppen, foto’s, schilderijen en een kopie van een woonhuis, dat laat zien hoe Europese families leefden in Nederlands Indië.  En.. in de tuin groeit een bananenboom en er worden hete pepers gekweekt. “In onze cultuur is samen eten belangrijk, je mag niet weg voor je gegeten hebt en.. we zijn gek op dansen. In Nederland gaan ze los tijdens de polonaise, maar wij dansen een soort line dance: de Potjo Potjo. Zo leuk”, lacht Elly.

Wil jij nou ook naar het Indisch museum? Neem dan eens een kijkje in het museum aan de Joseph Poelaertstraat 1, dat is in de wijk Breda-Noord. Entree is gratis en ze zijn bijna iedere dag geopend. Kijk voor meer op http://www.arjati.nl

Namens de reporters Terima Kasih

   

Nieuws