Brandweer en Politie op het schoolplein van De Hoogakker

Het was druk op het schoolplein van De Hoogakker. Waarom? Omdat er een informatiedag werd georganiseerd: de dag van de hulpverlening. Overal op het schoolplein zag je brandweermannen, hulpverleners en politie. Zo vet cool, want wil jij later ook brandweerman, hulpverlener of politieagent worden?  

Hulpverlening

De dag van de hulpverlening organiseert De Hoogakker al 22 jaar. Lang hé? Ieder jaar wordt deze dag georganiseerd en kunnen alle kinderen in groep 1 of 2 deze dag een keer meemaken. De verkeersweek staat vol met allerlei verkeersactiviteiten in alle groepen. Als BVL school (Brabants VerkeersveiligheidsLabel) komen het hele schooljaar door, steeds verkeersactiviteiten terug. Het is ooit begonnen met het organiseren van een 1-1-2 ochtend.  Weet jij wat het 112 nummer is? Dat is het alarmnummer in Nederland en dat bel jij als hulp nodig hebt wanneer er iets erg is gebeurd. Dat noemen ze spoedeisende hulp. 

112

Aan die ochtend werkten de brandweer, de politie en de ambulance mee. Zo kwamen er ook meer hulpdiensten bij: het Rode Kruis, de ANWB, de reddingsbrigade en de marechaussee. En veranderde de naam 112 dag in de “dag van de hulpverlening”. Het is een super leerzame dag voor kinderen en zo leren ze wat en welke hulpdienst nu precies doet en wat voor spullen ze meenemen.

Superspannend

Sommige kinderen vinden het best spannend en zij zijn misschien wel een beetje bang voor de politie of de ambulance en brandweer. Maar dat hoeft echt niet hoor. Juist door in de wagens te kijken en vragen te stellen aan de hulpverleners leren de kinderen heel veel! Op het plein kun je dus met iedereen in gesprek en kan je ook een brandweerwagen van binnen zien. Cool! De leerkrachten van De Hoogakker zijn trots en blij dat ze met de bijdrage van de verschillende hulpverleningsdiensten de kinderen iets moois en leerzaams mee kunnen geven. Dus… wat word jij later en waarom?

 

 

Nieuws