Astronauten op het schoolplein van de Driezwing

Als je denkt, dat er alleen astronauten in de ruimte zweven, dan heb je het mis. Op KBS de Driezwing worden de kleuters, op het schoolplein, welkom geheten door astronauten en staan er raketten klaar om de “ruimte” in te gaan. De kleuters kunnen een ruimteschip besturen en zij maken kennis met het ruimtestation. Leven in de ruimte is supercool, enkele kleuters weten het zeker: zij worden astronaut. Maar waarom al die sterren, planeten en zijn de ramen afgeplakt in de klas en waarom maken zij kennis met een ruimtereis?

Opening thema: ruimte

Juf Floor: “We hebben de opening van ons thema en dat is dit keer: ruimte. Zo hadden we eerder het thema: bouwvakker, feest en binnenkort het thema: uitvinden. Kleuters leren een hoop van deze thema´s omdat ze zelf van alles beleven en mogen doen. Kleuters zijn van nature nieuwsgierig, willen de nieuwe leeromgeving verkennen en ontwikkelen zich door het spel. Superleuk toch?”

Wil jij nou ook astronaut worden of heb je een ander beroep in je hoofd? Laat het de redactie weten: redactie@chatime.nl

Nieuws