• Scholen staken in Nederland

  Scholen staken in Nederland

  En weer gaan de leraren vrijdag staken in Nederland en ook in Breda. Maar waarom? ChaTime maakte in 2017 hier al een filmpje over en hoopt dat het onderwijs nu wel wordt gehoord in 2019, toch Ingrid van Engelshoven ?!! Mevrouw Ingrid is minister van onderwijs, maar wat doet een minister dan? 

  Een minister is iemand die deel uitmaakt van de regering en helpt het land te regeren. Je hebt verschillende soorten ministers, bijvoorbeeld van Justitie, Economische Zaken, Binnenlandse- en Buitenlandse Zaken, FinanciĆ«n. Ze laten zich bijstaan door een staatssecretaris, een soort onderminister. Snap jij het nog? Dan maar even terug naar de staking van vrijdag 15 maart 2019.

  Leraren gaan staken en dat doen ze door niet naar school te komen en jij een dagje vrij bent. Maar eigenlijk is staken helemaal niet leuk, maar wel nodig. Want jij wilt toch ook goed onderwijs! Trouwens, wat doe jij in je vrije tijd of als je niet naar school kunt door een staking. Laat het ons weten via mailto:redactie@chatime.nl
   
  Kijk ook snel het filmpje.