• Ballen op Pier 15
  • Ballen op Pier 15
  • Ballen op Pier 15

  Ballen op Pier 15

  Heb jij zin in een potje basketbal? Kom dan naar Pier 15 aan de Veilingkade 12, wijk Belcrum. Lekker buiten, lekker gezellig en lekker gezond. Op zaterdag 18 mei ben jij bij het buitenbasketbaltoernooi Streetball Masters Breda van 11.00 uur tot 18.00 uur. En doe je niet mee aan het balspel, dan kom je gewoon kijken, het is er super vet!
   
  Streetball noemen ze ook wel pleintjesbasketbal. Er spelen twee teams van drie personen op een veldje dat half zo groot is als een normaal basketbalveld. Het is best zwaar hoor, zwaarder dan het gewone basketbal en er zijn andere regels. Het toernooi wordt georganiseerd door Barons Breda Basketball en de Nederlandse Basketball Bond (NBB). 
   
  Kampioen
  Wint een Nederlands team de Bredase voorronde dan plaatsen zij zich voor de landelijke finale in Amsterdam, waar zij spelen om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Streetball’. Wint een internationaal team, dan plaatsen zij zich voor de 3x3 Challenger in Amsterdam. Kom kijken en genieten van het spectaculaire outdoor basketball op het haveneiland voor Pier 15 in Breda. Bij slecht weer verhuist het toernooi naar binnen en worden de wedstrijden in sporthal de Doelen in Princenhage gespeeld.
   
  Meer op: