• In 2005 bedacht Lidia van Hooijdonk een magazine voor en door kinderen.Zij wil graag kinderen uit alle wijken, van verschillende culturen en achtergronden met elkaar in contact brengen. Media is het middel om het doel van ChaTime te bereiken. Inmiddels is ChaTime uitgebreid en maakt zij Filmpjes, Vlog & Blog en zijn zij actief op het social media. 

   
  ChaTime werkt onder andere met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. Chatime leert kinderen hoe zij moeten interviewen en ondersteunt hen bij het maken van schrijvende pers. Chatime leert kinderen foutloos te schrijven, waarbij goed nalezen van het artikel een belangrijk onderdeel is. Na uitvoering van het plan zal een groot aantal kinderen het volgende hebben, ervaren: Het leren en het maken van nieuws door het afnemen van interviews, het bedenken van vragen en het schrijven en uitwerken van een interview. Het mondeling verslag leggen voor de camera en of tijdens een radioprogramma. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan!

  ChaTime verzorgt presentaties in de klas en bespreekt met de leerlingen de voor-en nadelen van het internet. Wat je moet doen om veilig te kunnen internetten en wat te doen als je iets vervelends gezien of meegemaakt hebt op het internet. Meer informatie? Mail naar redactie@chatime.nl of contact ons via het formulier rechts op deze pagina!

  Adverteren, sponsoring, presentatie, of wilt u een filmpje laten maken door onze reporters? Mail ons op onderstaand adres en vraag naar onze tarieven. 

  Lidia van Hooijdonk
  Mobiel: 06 - 156 378 07
  e-mail: 
  redactie@chatime.nl


 • Contactformulier

  Naam *:
  School:
  E-mail *:
  Bericht *:

  Vink aan:
   
  * Dit veld is vereist