Wie is jouw stripheld? Kijk ook het filmpje!

Chatime is bij het Stripfestival in Breda. Wow, daar is echt super veel te zien en er zijn vooral heel veel striptekenaars, stripboeken en stripfiguren. Om striptekenaar te worden moet je echt heel goed kunnen tekenen en vooral heel veel oefenen. 
 
In Nederland zijn ongeveer tien striptekenaars die er hun beroep van hebben gemaakt. Maar je kunt ook beginnen met een kleine strip in een tijdschrift of krant. Wist jij dat je ook in speciale tekenstudio’s kunt gaan werken. De Donald Duck tekenstudio zit in Hoofddorp, dat is vlakbij onze hoofdstad Amsterdam.  
 
Maar wat is nou eigenlijk een strip?
Strip is een Engels woord en betekent: streep of strook. Het wordt gebruikt om met plaatjes iets vertellen. De eerste strips waren niet meer dan een strook van drie tot vier tekeningen. Een strip bestaat zowel uit een tekst (het verhaal), als uit tekeningen die het verhaal illustreren. De tekst verschijnt of wel onder de plaatjes of wel in tekstballonnetjes. Sommige strips bestaan uit foto`s maar de meeste uit tekeningen. Met tekeningen kun je als tekenaar veel meer fantasie gebruiken. Probeer maar eens een draak te fotograferen of een marsmannetje.
 
Maar wie is eigenlijk jouw favoriete held en zou jij ook weleens een strip willen tekenen? Laat het Chatime weten en wie weet win jij een meet en greet met een tekenaar, een stripheld of… een schrijfster.
 
Mail de redactie: redactie@chatime.nl 
 
 
 
 
Zaterdag 15 oktober 2016

Nieuws