“We gaan De Weerijs missen!”

Dat zeggen leerlingen van Kbs De Weerijs. Hun school uit 1918, wow die is vet oud, wordt helemaal gerenoveerd. Alle klaslokalen, de gangen, de trappen en de schoolpleinen worden vernieuwd, veranderd of krijgen een kleurtje. Welke kleur? Dat weten we nog niet, dat wordt vast een verrassing in 2025. Want in dat jaar gaan de leerlingen weer terug naar hun vertrouwde school.

Opruimen en inpakken

Rien (62) is conciërge op De Weerijs en hij is superdruk met inpakken, opruimen en sorteren. “Ik ben op zolder begonnen en daar kwam ik een verborgen gang tegen, best eng”, lacht Rien. In die verboden gang kwam hij oude telefoons tegen, van die hele grote zware, met een draaischijf, foto´s, heel veel papier, stof en rekeningen. En één rekening maakte indruk; “Die rekening, uit 1933, was van een loodgieter, hij vroeg voor 2 uur arbeid, 2 gulden, dat is omgerekend bijna 1 euro. Dat waren nog eens prijzen,” grinnikt de conciërge.

Historie

Samen met enkele leerlingen, van De Weerijs, lopen we door de school op zoek naar meer historie. Overal staan verhuisdozen en als we vragen hoe de kids het vinden om te verhuizen, dan vinden ze dat niet leuk. Maar gelukkig is het maar voor een jaartje.  “We voelen ons hier thuis en we hebben het naar ons zin!” De leerlingen gaan na de zomervakantie met de bus naar andere scholen, dat is naar De Spreekhoorn en De Parel. Het meest belangrijke vinden ze dat de juf of meester meeverhuist. En natuurlijk meneer Rien! “Die moet mee,” roepen ze in koor.

ChaTime News4kids wenst iedereen een geweldige zomervakantie en heel veel plezier op de andere school. ChaTime komt zeker in 2025  terug naar De Weerijs om de “nieuwe” school weer op de foto te zetten.

Wil jij een kijkje nemen op zolder of in de kelder van De Weerijs? Check dan snel het kopje foto´s.

Nieuws