Wat als papa en mama uit elkaar gaan?

In het Valkenbergpark hebben wij een interview met Anoek. Zij werkt bij Vrijwillig & Co en zij helpt ouders om samen goed uit elkaar te gaan. De reporters van ChaTime vinden het best een moeilijk onderwerp, maar willen toch graag weten wat Anoek haar werk is en waarom ze voor dit werk koos? Door haar werk weet ze hoe erg het is als je papa en mama uit elkaar gaan! Maar dat het nog erger is als je ouders met heel veel ruzie uit elkaar gaan. Want voor kinderen is het heel heftig. Soms denken kinderen dat het hun schuld is,  maar dat is echt niet zo hoor!!!

Belangrijk om te praten !!

Anoek vertelt: “Ik vind het fijn om mensen te helpen en het is belangrijk dat ouders goed uit elkaar gaan. Het is vooral superbelangrijk dat ouders met elkaar praten en dat ze samen goede afspraken maken. Tijdens en na een echtscheiding heeft je kind veel steun en uitleg nodig. Dat is moeilijk, want zelf weet je het waarschijnlijk ook niet allemaal. En hoe vertel je de kinderen dat jullie gaan scheiden? Dat is een belangrijke vraag. Het is best eng om zo’n belangrijk onderwerp met je kinderen te bespreken. Je wilt ze natuurlijk geen pijn doen. Gelukkig gaat het bij veel scheidingen wel goed”, weet Anoek.

Boodschap

Ze heeft nog wel een boodschap voor onze lezers: “Ouders blijf met elkaar praten en natuurlijk komt er bij een scheiding veel emotie los, maar denk aan de kinderen!”

O’ja, Anoek gaf ook nog meer goede tips: “Wil jij nou meer weten over ons project kijk dan snel op: 

https://vrijwilligenco.nl/ of mail:

samenuitelkaar@vrijwilligenco.nl

En neem ook eens een kijkje op de site: https://www.villapinedo.nl/ daar vind je alles over hoe het is om te leven met gescheiden ouders.

Nieuws