Trotse kids, Trotse wethouder

Eindelijk, na enkele maanden meegeholpen te hebben aan het maken van ChaTime het magazine, werd het kleurrijke en glossy blad overhandigd aan wethouder Greetje Bos. Wethouder Bos gaat over veiligheid in onze wijk en in onze buurt. Maar zij vindt het ook belangrijk dat kinderen veilig kunnen internetten en daar ging ChaTime over: cybercrime.

Eerste blad voor wethouder Bos

Reporter Fien mocht het eerst blad overhandigen aan de wethouder. “Het is een actueel onderwerp en belangrijk dat kinderen en ook ouders worden gewaarschuwd over de gevaren op het net. We kunnen niet meer zonder en daarom willen wij de online veiligheid van kinderen verhogen. Mooi gedaan en trots dat leerlingen van diverse scholen meewerkten aan deze editie!”

De trotse reporters interviewden cyberagent Peter Lahousse en hij gaf goede tips om cybercrime te voorkomen. In het blad vertelt oma Mieke (85), dat een bank nooit bij je aan de deur komt om een bankpasje op te halen en wordt de vraag gesteld aan een voetballer:  zijn voetballers van NAC, naast het trainen ook actief op het internet? In het magazine ook aandacht aan het spel: Hackshield, de online game waar kinderen cyberagent kunnen worden.

Word cyberagent

Wil jij cyberagent worden en dit coole spel spelen? Ga dan snel naar https://joinhackshield.com/

Heb je jezelf nog tips? Mail de redactie: redactie@chatime.nl

Nieuws