Toeval of niet ??

Geloof jij in toeval of in het lot of waarom iets voorbestemd is? Raymond Dekkers wel, of toch niet, maar waarom? Omdat hij, zonder het te weten, in contact kwam met Jackie. Jackie is het nichtje van Lidia van Hooijdonk, zij is de hoofdredacteur van kindermagazine ChaTime. Raymond kende Jackie niet, maar ook Lidia kende hij niet. “Ja ja”, hoor ik jullie zeggen, in Breda kom je zoveel bekenden tegen, maar … Jackie het nichtje van Lidia woont en werkt in de Amerikaanse staat New Mexico. Niet echt heel dichtbij. Door het “toeval” kwamen zij dus met elkaar in contact. Maar hoe dan?

Gek op Amerika

Raymond en zijn zoon Jayden (12) wonen in Breda, maar zijn helemaal gek op Amerika en zij sparen patches van Amerikaanse politieagenten en brandweermannen en vrouwen. Weet jij wat een patch is? Dat is een geborduurd schouderembleem. Je gebruikt ze ook weleens als versiering op je kleding of bedek je er een gat in je broek mee.

Stroopwafels en klompen

“Als we op vakantie gaan maken we kleine tasjes met daarin klompjes, stroopwafeltjes, dropjes en Haagse hopjes, die geven we dan aan de brandweer of aan een politieagent in de hoop dat we een patch krijgen”, legt Jayden uit. Hij spaart nog niet zo heel lang patches en hij heeft er in korte tijd al meer dan 300 verzameld. Supertrots laat hij dan ook zien uit welk land ze allemaal komen. De meeste komen uit Amerika. Niet alleen patches spaart Jayden, maar ook kentekenplaten en bekers. “De bekers heb ik gewonnen met voetbal”, lacht hij.

Maar hoe zit het nou met het nichtje van Lidia?

“Nou gewoon, mijn vader en ik mailen ook heel vaak naar politiebureaus en naar brandweerkorpsen in Amerika op jacht naar patches. Ieder departement heeft zijn eigen patch. Ons mailtje kwam bij Jackie uit, zij is brandweercommandant bij de brandweer van Santa Fe County, Santa Fe is de hoofdstad van de Amerikaanse staat New Mexico en hoofdplaats van Santa Fe County. 

Mail uit Breda

Toen zij zag dat het mailtje uit Breda kwam, ging ze op speurtocht en vroeg ze of haar tante Lidia mee wilde speuren. De oudste broer van Lidia, de vader van Jackie, is in Breda geboren, maar woont al meer dan 55 jaar in Canada. Hij wilde ook wel weten van wie het mailtje uit Breda kwam. Via facebook werd de vader van Jayden gevonden en zo werden er contacten gelegd. Lidia heeft inmiddels de patch overhandigd aan Jayden en hij is er superblij mee en ze heeft er maar gelijk een artikel over geschreven want ja, toeval of niet, het blijft een leuke ontmoeting. Heb jij nou patches waar je niets meer meedoet, Jayden wil ze graag. Laat het maar weten via redactie@chatime.nl.

Nieuws