Vrachtwagen rijdt schoolplein op

Wow, je zult maar een vrachtwagen op het schoolplein tegenkomen. Het gebeurde de leerlingen van basisschool John F. Kennedy. In de themaweek over verkeer legt vrachtwagenchauffeur Luke uit wat een dode hoek is. “Een dode hoek is de plek rondom de vrachtwagen waar je als fietser niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. Ook al heeft die auto grote achteruitkijkspiegels, dan nog ziet de chauffeur je niet goed.” Maar de vrachtwagen van Luke heeft geen spiegels meer, maar camera’s, vet cool dus. Trots en enthousiast legt hij de kinderen uit hoe de camera’s werken, maar voor het zover is moeten zij wel hoog de auto inklimmen en dat is natuurlijk al super gaaf. Het was weer een spannende middag op het schoolplein en… wat heb jij hiervan geleerd?

Nog niet alle vrachtauto’s hebben camera’s en daarom heeft Luke nog enkele tips:

Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen.

Houd 3 meter afstand van grote voertuigen.

Als je niet zeker bent dat of de chauffeur je wel kan zien dan kan je best gewoon stoppen, afstappen en op de stoep of in de berm gaan staan. Zo is er al veel minder kans op een ongeval.

Zorg ook altijd dat je licht op je fiets hebt.

 

Nieuws

MiniSters bouwen stad

De ministers uit verschillende wijken en van diverse basisscholen uit Breda kwamen woensdagmiddag samen, in de raadzaal van het stadhuis, om een stad te bouwen.

Lees meer »