Terug naar de Gampel

Vroeger werd de Gerardus Majella wijk de Gampel genoemd. De wijk ligt vlak bij het centrum en de meeste oud-bewoners zijn trots op hun wijk en blijven het de Gampel noemen.

De wijkminiSters, zitten op basisschool De Weerijs, hun school ligt vlakbij de Gerardus Majella wijk en zij kennen de wijk, de Gampel dus, op hun duimpje. Patricia, Miriam en Marc werken bij de gemeente Breda en de wijkministers hebben wel wat coole ideeën over wat ze graag willen veranderen. Samen wandelen ze door de wijk.

Meer groen en kleur

Eerder kwamen er al ideeën van de kids om de wijk groener en gezelliger te maken. Marc is het daar helemaal mee eens. “Ik ben zeker voor meer groen en kleur, maar willen de bewoners meer bomen en meer groen?” “Dan misschien meer kleur?”, lacht Djino. “Of meer groen rondom de voetbalkooi en we hopen, dat er een  fietsenrek komt, dan kunnen wij onze fietsen goed en veilig wegzetten?” Over veilig gesproken: “Bij het speeltuintje bij het Pyramidepleintje, is het kunstgras losgelaten en we blijven daar vaak met een voet insteken waardoor we vallen. Vet gevaarlijk!” 

Uitleg 

Soms denk je dat alles zo makkelijk en snel geregeld kan worden, maar dat is helaas niet altijd zo. Je wilt dan graag weten waarom wel of iets niet kan, toch? Zo willen de kleintjes graag een zandbak, oeps. “Katten denken dat het een kattenbak is, de toilet voor katten”, legt Marc ons uit. Jaggie. “Dat is niet altijd even fris. Je wilt toch niet tussen de drolletjes en plasjes spelen.” Daar hadden we nog niet over nagedacht. Waar wel over nagedacht wordt, door de gemeente, zijn onze tips en ideeën, dus… wordt vervolgd.

Dank je wel gemeente dat jullie er waren. Groetjes van ons. En na de zomervakantie gaan we weer terug naar de Gampel. En komen onze wensen hopelijk uit.

Nieuws