Selamat Datang, Bon Bini, Welkom, Sveiki

De eerste week na de grote schoolvakantie zit er weer op. En wat een verrassing was het voor de leerlingen van basisschool Olympia toen zij hun taal op een schoolpleintegel zagen. Meer dan 30 teksten sieren het plein met de gekleurde woorden in diverse talen: WELKOM. En dat de leerlingen welkom zijn op school en zich welkom voelen, daar weten reporters Basma (12) en Wiesaga (10) alles van. Zij vinden het idee geweldig en ook de leerkrachten zijn enthousiast, maar…. Wiesaga mist wel de tegel met daarop welkom in het Cambodjaans. “Dan gaan wij ervoor zorgen dat er ook een tegel met jouw taal erop komt”, lacht juf Paulien. “We zijn vast nog meer talen vergeten en laat je daarom horen als er nog geen tegel ligt met jouw taal!”

Nieuwe directeur

Juf Paulien is de nieuwe directeur op school en de reporters wilden wel even weten hoe oud de juf is en of ze getrouwd is en wat haar sterrenbeeld is. “Ik ben 43 jaar en ik ben getrouwd en ik heb 2 kinderen, jongens van 11 en 14 jaar en ik ben Ram van sterrenbeeld.” Ook willen de meiden weten of de juf vroeger op school is gepest en wat haar favoriete sport en eten is? “Ik ben gelukkig nooit gepest, mijn favoriete sport is dansen en ik ben gek op Lasagne. En als ik een boodschap mag meegeven aan de lezers van ChaTime News4kids; je mag zijn wie je wilt zijn en ik hoop dat iedereen gezond en gelukkig opgroeit.”

Wow, dat zijn nog eens mooie woorden, dat is vast een kei van een juf! Heb jij nou ook een kei van een juf, een meester die voor je klaarstaat of een vriendje die er altijd voor je is? Mail de redactie: redactie@chatime.nl

Nieuws