Rondje Grote Kerk

Wow, ben jij weleens in onze Grote Kerk geweest? Nee? Maar dan heb je de kerk heus weleens gezien vanuit je huis, school of op de Grote Markt, want de kerk steekt echt boven alles uit. De kerk heeft heel veel historie en er worden ook supercoole activiteiten georganiseerd.

Vet veel wielershirts

ChaTime gaat in gesprek met de directeur van de kerk: Marieke Wiegel. Zij vertelt ons dat er op 2  juli tot 26 augustus een gave expositie is, een tentoonstelling dus. In de kerk hangen dan meer dan 120 wielershirtjes en weet je waarom? De Vuelta, dat is de wielerronde van Spanje, komt door Breda. Vet cool toch? Op zondag 21 augustus 2022 flitst het peloton door Breda en…. er gaan 184 renners van La Vuelta, na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk. Dit wil je toch meemaken!! Maar voor het zover is er nog meer leuks te doen.

Marieke doet een rondje kerk met ons, want weet jij wat Vuelta betekent? Ronde. Wow, wij hebben nog nooit zoveel shirts gezien, sommige zijn echt super oud. De shirts zijn van fotograaf Henk Theuns en hij is trots, dat zijn verzameling nu in de Grote Kerk te zien is. Achter alle shirts zit wel een verhaal: mooie, maar ook verdrietige verhalen. Wil je het verhaal achter deze shirts weten? Dan moet je echt naar de expositie gaan. Tot 13 jaar is het gratis entree en boven de 13 betaal je 1 euro. Misschien kan je je opa uitnodigen? Die kent vast nog veel wielrenners van vroeger.

Buttonbar

Naast de mooie verhalen, een film die getoond wordt en nog heel veel meer, kan je ook je eigen button maken. De reporters hebben de eerste buttons al gemaakt en ze zijn er supertrots op.

Je kunt naar de tentoonstelling:

Ma- za: 10:00 – 17:00 uur / Zo: 13:00 – 17:00 uur

Wil jij meer weten? Kijk dan op de site van de grote kerk: https://grotekerkbreda.nl/

En alles over dit wielerspektakel vind je op: https://www.lavueltaholanda.com/

Nieuws