“Rijke Schooldag? Ben je dan rijk?”

Dat vraagt Jaxx, hij zit in groep 3 van basisschool De Boomgaard. Daar was deze week voor het eerst de Rijke Schooldag en nee hoor, je hoeft niet rijk te zijn om mee te doen aan de Rijke Schooldag. Maar wat is dat dan een Rijke Schooldag? Kinderen van 13 basisscholen in Breda kunnen één dag per week twee uur langer op school blijven om uit te vinden waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Gewoon op of rondom school. Cool toch?

Maak kennis met heel veel leuks

Leerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen gratis kennismaken met sport, cultuur, natuur, duurzaamheid en heel veel leuks. Dat wordt dus een gaaf leerzaam feestje. 

Opening 

De opening van de Rijke Schooldag was ook al een feestje, zo was er muziek, dans en een confettikanon en de wethouder. Otto (11) is voorzitter van de leerlingenraad en hij mocht samen met wethouder van Drunen de opening doen. Otto weet heel veel van natuur, maar hij wil graag beter worden in alle balspellen en dat gaat hem zeker lukken want hij doet zeker mee aan de Rijke Schooldag. Otto kan het daarom niet vaak genoeg zeggen: “Doe ook mee, want je leert er echt een hoop van!”

Nieuws