Over een robot, een dierenarts en een politieagent

Iedere vrijdag is er een club “techneuten” keihard aan het werk op basisschool De Hoogakker. Niet met rekenen, niet met taal, maar met het bouwen van robots. Zij doen mee met de Lego League Challenge. Dat is een techniekwedstrijd waar jongeren bouwen en programmeren. Lucas (11) is een van de jongeren die meedoet aan de Lego League Challenge. “Het is superleuk om met Lego bezig te zijn en je leert hoe je van alles in elkaar kan zetten, te programmeren en samen te werken.” Ook twee vaders zijn iedere vrijdag in het schoollokaal te vinden.

Energie

“Ieder jaar is er een ander thema”, vertelt de vader van Lucas. “Dit jaar is het thema: energie. We onderzoeken waar energie vandaan komt en hoe het wordt opgeslagen en gebruikt.” Natuurlijk leren de leerlingen een hoop over techniek, programmeren, oplossingen te bedenken en het uitwerken van hun ideeën. Maar wie gaat er zijn beroep van maken?

Lucas niet, hij wil graag later met dieren gaan werken. Dierenarts? Zijn teamgenoot wil politieagent worden. Maar voor het zover is doen ze mee aan de wedstrijd en hopen zij volgende jaar hun resultaten te presenteren tijdens de finales. 

ChaTime wenst jullie heel veel succes! Winnen jullie met je team, laat het ons weten!

Nieuws