Kok in de klas op de Klokkebei

ChaTime heeft een kok die Tonie Macaronie heet, hij verzint de lekkerste en gezondste menuutjes voor onze lezers. Op basisschool de Klokkebei in Ulvenhout hebben ze wel vier koks. Waarom? Omdat de Klokkebei een vignet behaalde van “sport en bewegen“. Dat is een onderdeel van het certificaat: “De gezonde school”.

Trots

Daar zijn de leerlingen en leerkrachten natuurlijk super trots op. En zij werken ook hard om te laten zien, dat zij ook een echte “gezonde school” willen zijn. Onderwerp: Voeding.

De school heeft het plan om smaaklessen te gaan geven in alle groepen en wil kinderen bewust laten worden van het belang van goede voeding. Ook doen de groepen van de bovenbouw elke 2 jaar mee met de Kidsproeflessen over biologische voeding.

Project

De vier groepen 7 en 8 waren dan ook erg blij, dat zij mee mochten doen aan het project: “Kok in de klas”. En zo kwamen er vier koks van verschillende restaurants in de klas en werkten zij mee aan dit project. Koken is fun, maar voor het zover was, speelden de kinderen een kwartet in de klas. Keukentermen werden besproken en zo leerden zij alles over Julienne, brunoise en wat een koksbuis is? Weet jij het?

Hakken en hakken

In de klas werd gehakt, gesneden, gerekend en vooral ook heel goed samengewerkt. Opdracht: maak een gezonde wrap en dat is gelukt! Uiteindelijk werden alle supergezonde wraps lekker opgesmikkeld. Want koken is leuk, gezellig en lekker, maar het opeten is misschien nog wel het leukste.

Met de experimentele keuken gaan kinderen meedoen aan een kookwedstrijd. Ze doen proefjes met eten, maken een gerecht, stellen zichzelf daarbij een vraag over een natuurkundig verschijnsel waar ze zich over verbazen en gaan op zoek naar het antwoord. Het gerecht, de onderzoeksvraag en de uitleg worden voorgelegd aan een jury.

Wij zijn super benieuwd naar de resultaten.

Heb jij nou een lekker recept voor onze Tonie Macaronie? Mail ons: redactie@chatime.nl

En win coole prijzen!

Weet jij wat een cloche is? Mail het juiste antwoord en win.

Nieuws