Over diners, donuts en deeg

Reporters van ChaTime speuren naar de leukste eet, kook- en bakplekken voor de nieuwe rubriek: Lekker Belangrijk! En.. gevonden: Bij Lies in de keuken! In de super coole kookkiosk van Lies is het een groot bak- en kookfeest. Bij
Lies kom je alles te weten over hoe je een pizza maakt, snoep je van jezelf
gemaakte brownies en leer je alles over kruiden en hoe je de lekkerste
gerechten maakt. Wedden dat jij voortaan jouw bordje leeg eet! De reporters van
ChaTime komen alles te weten over bakken en koken.
 
Zo legt Lies uit dat je
nooit het zout in je gerecht moet vergeten en dat je uit moet kijken bij het
gebruik van de oven. Maar voor het zover is krijgen we eerst les in het maken
van chocolaatjes, hoe je een pizza versiert, dat het belangrijk is om groenten
te eten en waarom jij jouw kinderfeestje viert bij Lies. “Bij ons kun je het zo
gek niet bedenken of we maken het”, lacht de kookster. Van High Ranja tot een
Donut feestje, van tomatensoep tot appelmoes, echt bij Lies is het smullen en
brullen van plezier. Wil jij ook een middag kook en bakplezier met jouw vriendjes?
Maak jij een stamppotje of het lekkerste kerstdiner? O’ja, alleen voor kids dus! Lekker
Belangrijk! Kijk dan snel voor meer Bij Lies in de keuken   

Maak jij kerstboombrownies? Hoe dan? Nou
zo!

Wat heb je nodig:

  • 225 gr boter/115 gr pure chocolade/2 eieren/1 eidooier/330
    gr suiker/¼ tl zout /1 tl vanille extract/125 gr bloem/25 gr
    cacaopoeder
  • Springvorm/boter, om in te vetten/Kleine houten
    tapasprikkertjes/Poedersuiker 100 gram/3 eetlepels water/ Spuitzakje
    of een stevig boterham zakje/Spikkels in de vorm van sterretjes of
    balletjes als kerstballen/Kleurstof, groen of rood

Vet de springvorm in met boter en beleg deze met
bakpapier. Doe de boter met de chocolade in een kom en smelt deze in een
waterbad (dat is een pannetje met heet water en daar doe je het pannetje met
chocolade insmelten). Laat de chocolade iets afkoelen. Klop twee eieren en de eidooier
met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het mengsel heel licht
van kleur is geworden. Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel
door de luchtige eieren tot het een  geheel is. Meng vervolgens ook
de bloem en het cacaopoeder erdoorheen. Giet het beslag in de springvorm en bak
40 minuten. Laat ze daarna afkoelen in de vorm. 

Snijdt de ronde brownie taart in 8 (of meer) punten.
Steek als een boomstam het prikkertje in de browniepunt. Maak het glazuur
door de poedersuiker met de kleurstof en het water te mengen. Als het te
vloeibaar is wat meer poedersuiker toevoegen en als het te vast is iets meer
water toevoegen. Doe het glazuur in een klein spuitzakje of een stevig
boterhamzakje. Draai de bovenkant stevig dicht en knip vervolgens een heel
klein gaatje in het puntje van het zakje. Spuit nu slingers in je kerstboom en
versier met de sprinkels. 

Veel bakplezier!!

 

 

Nieuws