Oranje, Oranje en nog eens Oranje

Met Halloween is het de engste straat van Breda, maar met het Europees Kampioenschap is het de mooiste oranje straat van Breda. In de Ahornstraat in de wijk Tuinzigt weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. En hoe!!

Oranje 

Jaimy, Chantal en Christiaan en alle bewoners uit die straat, werkten keihard om de mooiste oranje straat te maken van de stad en misschien ook wel van het land. Reporter Loulou, wil wel even weten hoe het nou zit met al dat oranje? “We zijn supertrots dat we met de bewoners alle 56 huizen hebben versierd.” De oranjeclub werkte keihard en de straat mag er zijn.

Den Haag

Op de vraag of er nog meer straten in Nederland oranje kleuren, weet Jaimy wel antwoord: “Die is in Den Haag! En er zijn vast nog meer straten versierd en dat is natuurlijk geweldig. Vooral omdat dan heel Nederland meeleeft met onze Oranje Leeuwen. Maar we hopen ook met onze straat te winnen!” Maar hoezo dan! “Als we winnen dat komt de koning hier wat drinken, wordt vast een bakje koffie”, lachen de bewoners.

Er wordt nog steeds iedere dag kei en keihard gewerkt om de straat nog mooier te maken. Je kunt het zo gek niet noemen of het hangt of staat in de straat. Ballonnen, slingers, foto’s van het elftal, verlichting, vlaggen en nog heel veel meer. Kijk maar snel onder het kopje foto’s en kom alvast in oranje sferen enne… jij gaat toch zeker ook wel juichen voor het Nederlands Elftal?

Het EK begint op vrijdag 14 juni en Nederland speelt tegen Polen op zondag 16 juni om 15.00 uur.

Nieuws