MiniSters Heuvel regelen extra afvalbak

Kindermagazine ChaTime News4kids zet sinds vorig jaar jongeren in om hun wijk en of buurt veiliger, schoner en gezelliger te maken. Kids mogen meedenken over hun buurt, wijk, stad of dorp.

Extra afvalbak 

WijkminiSters Levi en Brian uit de wijk Heuvel en Haagpoort, wilden graag extra afvalbakken in hun wijk en… die komen er. Yes, de eerste deal is een feit. Een extra afvalbak bij het waterpunt vlak naast basisschool De Parel. Levi en Brian gingen in gesprek met wijkbeheerder Peter en met Jan, hij is uitvoerder bij reiniging en dat werd een cool gesprek. “Sommige afvalbakken staan op het schoolplein achter een hek, waardoor het moeilijk is om makkelijk vuil in te gooien” legt Levi uit. “Maar met deze extra bak, kunnen we mooi onze wijk schoonhouden!” Levi en Brian zijn supertrots dat ze dit voor elkaar hebben gebokst. “Dank je wel gemeente voor deze vette samenwerking!”

Hek dicht op schoolplein

Naast extra afvalbakken wilden ze ook graag het hek van basisschool De Parel voor altijd open. Juf Paulien, directeur van De Parel, legt uit dat het hek open is tot 6 uur en dan gaat het dicht omdat er eerder na schooltijd en ook in de weekenden veel overlast was van jeugd. “Door de poort na bepaalde tijden te sluiten, kunnen scooters het plein niet meer op en kan de jeugd lekker spelen en vooral ook veilig spelen. Wil je spelen, klim dan over het hek, dat is geen probleem. Het schoolplein is voor de spelende jeugd en voor alle kids uit de wijk”, lacht Paulien.  

Heb jij coole tips voor jouw wijk of buurt? Mail de redactie: redactie@chatime.nl

Nieuws