MiniSters bouwen stad

De ministers uit verschillende wijken en van diverse basisscholen uit Breda kwamen woensdagmiddag samen, in de raadzaal van het stadhuis, om een stad te bouwen. Zijn ze dan ook bouwvakker? Nee hoor, zij mochten het spel Democracity spelen en die middag leerden zij ook alles over de Kindertrendrede. De Kindertrendrede is zoals de troonrede. Alle ideeën worden opgeschreven en voorgelezen aan de mensen van de politiek, binnenkort hoor je hier meer over. Nu weer even terug naar het spel.

Politiek

In dit spel leer jij hoe de lokale politiek werkt. Best moeilijk, maar eerst richt je een partij op en zijn de jongeren voor even de baas van de stad. Maar wat als de jonge “raadsleden”, want dat zijn ze die middag, het niet met elkaar eens worden, dan praten ze net zolang tot ze het weleens worden met elkaar? Want waar komt het ziekenhuis, blijft het verzorgingshuis op dezelfde plek en komt er een skatebaan? Kies je voor een grote school, of toch liever voor een vet groot zwembad? Hard werken hoor, een stad bouwen, maar wel supercool en je leert er ook nog een hoop van.

Vind jij het nou ook chill om dit spel te spelen en zit jij in groep 7 of 8? En wil jij alles leren over debatteren? Vraag dan aan je juf of meester of jullie met je klas kunnen meedoen aan Democracity. Voor meer informatie mail je naar: raadsgriffie@breda.nl. Bellen kan ook naar: 076-529 34 99.

Heb jij tips en ideeën voor jouw buurt? Mail ons: redactie@chatime.nl

Nieuws