E-Waste ? Wat voor Waste ?

Waste is een Engels woord en betekent afval en de e staat voor elektronica (E-waste) en laten de leerlingen van basisschool John F Kennedy nou al dat elektronisch afval aan het verzamelen zijn. Oude telefoontjes, wekkers, waterkokers, strijkijzers en nog heel veel meer verzamelden de leerlingen bij elkaar. Maar waarom? Zij doen mee aan een wedstrijd en zij hopen zoveel mogelijk elektronisch afval te verzamelen en dat is ze bijna gelukt, maar de leerlingen willen nog heel veel  meer inzamelen.

Waarom verzamelen we E-waste?

“We zamelen E-waste in, omdat mensen elektronisch afval gewoon weggooien, maar als je ze recycled hoeven we geen nieuwe te maken. En .. er is een wedstrijd: wie verzamelt de meeste elektrische apparaten? Zijn wij het, de leerlingen van JFK, of kids van acht andere scholen in Breda? Heb jij nou nog van alles in de schuur of op zolder liggen? Breng het dan, tot 6 april 2023, naar de JFK aan de Molstraat 34.” 

Groetjes, Tess, Maja, Djulièn en Shashwiny

Nieuws

Leuke vakantie allemaal

Bijna vakantie en bijna weer een dag met heel veel spelletjes, activiteiten en oranje; Koningsspelen. De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen en is

Lees meer »