Koningsdag in de Heuvel

Reporters en WijkminiSters Brian en Levi zijn op zoek naar nieuws en wat er allemaal te doen is in hun wijk. Zo is er een groot Oranjefeest met Koningsdag op donderdag 27 april van 12.00 uur tot 15.00 uur. En weet jij waarom? Omdat onze koning jarig is en dat vieren we. Er is die dag van alles te doen op het Mgr. Nolensplein in de wijk Heuvel. Zo kan je met Joyce van ontmoetingscentrum De Vlieren gaan krijten; “Ik zelf krijt niet”, lacht Joyce. “Maar we zorgen wel, dat de kids kunnen krijten, kunnen bellenblazen en kunnen skaten.”

IJsje tappen

Iedereen hoopt op een gezellige en zonnige dag. En bij zon hoort een ijsje. Bart, eigenaar van Friet van Riet, laat alle kids een ijsje tappen. En hij vertelt, dat iedereen mee mag doen met de oudhollandse spelletjes en je kunt ook eendjes vissen. Jij doet toch ook mee?

Snoepjes en spelletjes

Bij een feestje horen snoepjes, toch? En dat vindt Jennifer ook. Zij is eigenaresse van Tuana´s, een gezellige buurtwinkel op het plein, waar je lekker je boodschappen kunt doen. “Wij zorgen, dat de kids lekker een zakje snoep krijgen.” Jennifer heeft er super veel zin in en hoopt dat het een geslaagde dag wordt. “We kunnen dan volgend jaar, nog groter uitpakken!” En dat er dit jaar al groot wordt uitgepakt is zeker. Want die dag kan je ook boogschieten, snuffelen tijdens de vrijmarkt en voor de sporters is er een pannakooi. Tot de 27e !

Grote Broer Grote Zus

“Naast alle sponsoren vinden wij, Grote broer, Grote Zus en grote Broer Dylan het belangrijk om tijdens Koningsdag de buurt samen te brengen. Een mooi signaal om de wijk goed op de kaart te zetten. Grote dank gaat dan ook uit naar alle overige sponsoren: Nagelstudio Emmanuelle, Breda Actief, Jongerenwerk Surplus, Wijkplatform Heuvel en buurtbewoners.”

Nieuws