Kleien is Kleileuk

Het is een dolle boel en dat komt allemaal door de kleiKAR van Guusje. Zij bedacht de kar en met haar kar vol klei trekt ze heel Breda door. Deze week is de KleiKAR in de wijk Westeinde. Enzo woont in deze wijk en hij vindt het allemaal super leuk, dat er in de vakantie iets te doen is: “Kleien is leuk om te doen, vooral om er mooie figuurtjes van te maken!” Met klei kan je kneden, vormen, malen, mengen, draaien en nog heel veel meer en er super veel verschillende figuurtjes mee maken en het is natuurlijk leuk om met je handen in de “modder” te wroeten.

Ontdekken en uitproberen

“Met klei kun je van alles uitproberen en ook kan je heel veel ontdekken”, lacht Guusje. “De kleiKAR leert je alles over klei: waar komt het vandaan, hoe ziet het er uit en wat deden mensen er vroeger mee? In De kleiKAR voel je de klei, ontdek je wat je er zelf mee kunt doen en wat de klei met jou doet. In De kleiKAR kies je zelf wat je gaat doen en dat maakt kleien zo leuk.”

Er is weer veel talent ontdekt en de kids hadden weer een geweldige middag. Wil jij nou ook kleien, je verjaardag vieren in een écht atelier? Kijk dan snel op https://www.madebyguuz.com/

Nieuws