JIPPIE een zebrapad

Trots en blij, megablij, want dat hebben de kids van groep 8 van basisschool De Burchtgaarde maar mooi gefikst! Aan de Rijnauwenstraat een zebrapad. Het is daar echt gevaarlijk om de straat over te steken en daar wisten de leerlingen wel raad mee, er moest een zebrapad komen en Yes, die is er.

Wethouder Quaars was eerder op de school en sprak daar met de leerlingen over de gevaarlijke verkeerssituatie. “Er wordt te hard gereden en er wordt niet goed door de bestuurders opgelet als kinderen oversteken en aan een veilige buurt of straat werken we graag mee,” vertelt de wethouder. Juf Lorian is ook supertrots dat haar leerlingen dit voor elkaar kregen. “Trots, supertrots, vooral dat groep 8 dit zelf bedacht en zonder hulp. Zo fantastisch!” Juf Lorian hoopt dat de leerlingen ook meedenken over een groen schoolplein, nou met deze leerlingen gaat dat helemaal goedkomen.

Naast dat de leerlingen zich inzetten voor een fijne school en of veilige buurt, zijn er ook wijkminiSters in de stad aan het werk. Zij zetten zich in voor een veilige buurt of wijk. Daar hoor je binnenkort meer van.

Wil jij nou ook wijkminiSter worden of heb jij een goed idee voor jouw wijk of buurt? Mail ons of kijk onder het blokje Wijkminister: redactie@chatime.nl  

Nieuws